Det er ikke altid nemt at låne penge af familie eller venner. Du skal have en god grund til at låne pengene, og du skal kunne betale dem tilbage.

Nogle mennesker låner penge af familie eller venner i nødstilfælde. De har muligvis brug for pengene til en uventet bilreparation eller lægeregninger.

Du kan læse meget mere om lån penge nu her.

Andre låner penge af familie og venner, når de er mellem job, men de planlægger at betale lånet tilbage, så snart de finder arbejde igen.

Hvad er de bedste måder at låne penge til en nystartet virksomhed?

Der er mange måder at låne penge til en startup. Det første skridt er at beslutte, om du vil låne fra en bank, familie og venner eller en engelinvestor.

Få mere information om forbrugslån her.

Det kan være svært at låne i en bank, fordi de gerne vil se, at forretningen er sund, før de låner penge ud. Det kan være vanskeligt at låne af familie og venner, fordi de vil forvente pengene tilbage med renter. Og at låne fra en engelinvestor kan være den bedste mulighed, fordi de normalt investerer i startups med højt vækstpotentiale i bytte for egenkapital i virksomheden.

Sådan finder du finansiering til kreative projekter

Den mest almindelige måde at finde finansiering til kreative projekter på er at låne penge. Der er et par andre muligheder, men at låne penge er den nemmeste og hurtigste måde.

Det er muligt at få et lån fra en bank eller kreditforening, eller bruge en crowdfunding-side som Kickstarter eller Indiegogo. Crowdfunding-sider er fantastiske, fordi de kan give dig pengene hurtigt og uden noget af det bureaukrati, som banker har. Men hvis du har brug for mere end $1 million dollars i finansiering, så vil det være svært at gøre dette gennem crowdfunding-sider, fordi de typisk kun tilbyder op til $1 million dollars i finansiering pr. projekt.

Sådan beder du om en lønændring hos en arbejdsgiver

For at bede om en lønændring, bør du først forstå virksomhedens kultur. Hvis de ikke er åbne for forhandling, bliver det svært at få en højere løn.

Det er vigtigt at have en klar idé om, hvad andre virksomheder betaler inden for dit felt. Du kan bruge disse oplysninger som løftestang, når du forhandler med din arbejdsgiver.

Kan jeg betale min barsel med min barselsorlov?

Det er muligt at låne penge fra din barsel. Det eneste du skal gøre er at have en god kreditscore og være ansat i mindst 12 måneder.

Brugen af barselsorlov som sikkerhed for lån har eksisteret siden 1990'erne, men det har oplevet en stigning i popularitet i det sidste årti. I denne artikel vil vi undersøge, hvordan du kan bruge din barsel som sikkerhed for et lån, og hvad er fordelene og ulemperne ved at gøre det.